42 страни се включват в #BeActive Европейска седмица на спорта

42 страни се включват в #BeActive Европейска седмица на спорта Снимка: Pixabay

Мотото на шестата Европейска седмица на спорта е: „Бъди активен всеки ден, всеки навсякъде спортува.“

„Вярвам, че започва една седмица, в която много хора ще имат възможност да спортуват активно. Не само млади, а и по-възрастни ще могат да усетят магията на спорта по време на събитията, които се организират както в София, така и в други градове на страната. Пожелавам на всички да се забавляват и нека да спортуваме навсякъде и по всяко време“, откри събитието зам.министърът на младежта и спорта Стоян Андонов.

Официалното откриване се състоя в „Княжеската градина“ в София, в партньорство със София ърбън зона спорт 2020, организирано от Столична община в присъствието на посланиците на Европейската седмица на спорта Невяна Владинова, Боряна Калейн и Катрин Тасева, бронзовия медалист от Световното първенство по бокс Радослав Пантелеев, шампионката от Европейските игри в Минск по олимпийско карате Ивет Горанова и европейската шампионка на сабя при жените до 20 г. Йоана Илиева. Те посочиха ползите от спортуването и здравословния начин на живот и приканиха всички да се включат в събитието. 
В откриването се включиха още легендарният гимнастик Йордан Йовчев, генералният секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов и зам.-председателят на Фондация „София – европейска столица на спорта“  Анатоли Илиев.


Европейската седмица на спорта #BeActive e част от инициативата на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС.

Национален координатор е Министерството на младежта и спорта, съфинансиран по програма „Еразъм+“ на Европейския съюз.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: