Google Chrome скоро ще позволи на потребителите да групират отворените раздели в браузъра си

Google Chrome скоро ще позволи на потребителите да групират отворените раздели в браузъра си Снимка: pixabay


Всички сме го изпитвали: 27 отворени раздела на браузъра и мъката да открием точно този, от който се нуждаем. Google ще ни помогне в тази задача.

Технологичният гигант съобщи в сряда, че работи по въвеждането на нов инструмент за организиране и групиране на раздели в своя браузър Chrome.

Групирането ще става с натискане на десен бутон върху избраните раздели, а след като сме създали желаната група, ще можем да ѝ поставим персонализирано име, цвят, емоджи или комбинация от трите, заяви инженерът на Chrome Едуард Юнг в блог публикация.

Първоначалното проучване на Google показа някои популярни начини, по които хората са склонни да групират своите раздели – по тема, по спешност (например „ASAP“, „тази седмица“ или „по-късно“) или по напредък („не са започнали“, „в ход“ или „завършен“).

Групите са адаптивни, така че вие сами можете да решите как точно да ги използвате“, каза Юнг.

Въпреки че организаторите на раздели не са нова концепция – услуги като OneTab, Cluster и Toby предлагат, например, разширения на Chrome за тази цел – това е първият път, когато Google предлага своя собствена опция.

Функцията, която Google тества от месеци, в момента е налична само в бета версията на Chrome. Компанията ще я добави към новата версия на Chrome от следващата седмица, като я разгръща постепенно, за да не повлияе на „стабилността и ефективността на браузъра“.

Едно нещо, което няма да се промени, независимо какво прави Google, обаче, е радостта от затварянето на десетки раздели, когато сте готови да работите върху нещо.

Четете още, коментирайте и ни следете във

facebook