Google раздава безплатно облачно пространство

Google раздава безплатно облачно пространство

Как да го получим?

Някои потребители с десетгодишни акаунти в G Suite (сега Google Workspace) успяха да запазят безплатния си статус.

Освен това, благодарение на последните промени, някои от тях дори получиха безплатно допълнително хранилище, съобщава The Verge

През 2020 г., когато Google ребрандира G Suite на Workspace, той уведоми потребителите да надстроят до нови абонаментни планове с обединено, а не индивидуално хранилище. Въпреки това, потребители с десетилетни безплатни акаунти възразиха срещу прехода и Google им позволи да продължат да използват безплатни акаунти за лична употреба.

Миналата седмица имаше още добри новини за потребителите на старата безплатна версия на G Suite. До юни 2022 г. те могат да увеличат капацитета си за съхранение с отделен абонамент. Миналата седмица обаче собствениците на тези акаунти започнаха да получават известия от Google, че ще прекратят абонамента си за допълнително място за съхранение и ще върнат последното си плащане.

Компанията увери, че „въпреки че абонаментът ви е анулиран, лимитът ви за съхранение не се е променил и не е необходимо да предприемате никакви действия“.

И така, говорителят на Google Джени Томсън потвърди пред The ??Verge, че тези потребители ще запазят допълнително място за съхранение и своите наследени акаунти.

„Клиентите, които получат това известие, ще запазят разпределеното им място за съхранение и ще могат да продължат да използват съществуващия си акаунт“, каза тя.

Thomson добави, че тази промяна се отнася и за онези, които вече са надстроили до акаунт в Workspace, но все още управляват хранилище чрез Google Play – индивидуалното хранилище няма да се комбинира с общото количество хранилище.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: