7 причини, поради които всеки нов предприемач да продава употребявани книги онлайн

7 причини, поради които всеки нов предприемач да продава употребявани книги онлайн Снимка: https://pixabay.com/

Идеалният начин да натрупате знания за успешно стартиране на истински бизнес.

Страхотно е да си предприемач. Само помислете - имате потенциал да печелите много повече, отколкото бихте получавали на повечето работни места, и вие сами ще си бъдете шеф.

Никой не ви гледа през рамото, не ви подценява и не ви казва какво да правите във всеки един момент от работния ви ден. Предприемачеството е във възход. Към 2015 г. 27 милиона американци стартират или управляват нов бизнес и този брой продължава да расте. Въпросът е следният: Колко от 27-те милиона американци всъщност увеличават и колко губят спестяванията си?

Ако искате спестяванията ви да не отидат на вятъра, започнете от нещо по-малко, като продаването на използвани книги онлайн, например. Ето защо:

1. Бариерата за влизане е много ниска. Използваните книги са евтини и размерът на парите, които ще загубите, е минимален.

2. Използването на платформи като Amazon и eBay ви позволява да се запознаете със системите за класиране и алгоритми, подобни на търсачки като Google.

3. Ще научите и ще измислите стратегии и методи за набавяне и подбор на книги със специфично класиране на продажбите и минимален марж на печалбата.

4. Това е чудесно въведение в бизнес счетоводството. Ще разполагате с възможността да се научите и да следите печалбите, загубите, инвентара и разходните материали, необходими за доставка.

5. Клиентът винаги е прав, така че ще можете да наблюдавате отзивите на клиентите и как това влияе на цялостната ви ефективност. Освен това ще усвоите умението да се справяте с жалби от клиенти и рекламации.

6. Ще придобиете опит как различните видове книги се представят на различни платформи и с течение на времето ще разработите стратегии и критерии, които ще определят кои книги да бъдат включени в правилната платформа и кои книги трябва да присъстват на няколко места.

7. И най-важният фактор: Всъщност това е много печеливш бизнес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: