Революция в книгоиздаването: стартъп публикува книга за 2 седмици с помощта на ИИ

Революция в книгоиздаването: стартъп публикува книга за 2 седмици с помощта на ИИ

Израелската стартираща компания Spines събра 6,5 милиона долара за своята базирана на изкуствен интелект платформа за публикуване

Платформата завършва трансформирането на текста в книга в рамките на две седмици, включително пълна редакция, дизайн, производство и промоция чрез маркетингови канали.

Платформата Spines управлява всички етапи от създаването, отпечатването и популяризирането на нови книги, включително печатни, електронни и аудиокниги.

От момента на получаване на текста до издаването на книгата минават само две седмици, докато днес това отнема средно шест месеца, а разходите са средно с 30% по-ниски.

Алгоритъм с изкуствен интелект се занимава с корекцията и редакцията на текста, както и с цялостния дизайн на книгата, включително предлагайки над 70 дизайна на предната и задната корица. Ръководителят на продукцията следи отблизо хода на процеса и авторът може на всеки етап да реши да премине към човешка работа с редактор.

Когато една книга бъде публикувана, Spines автоматично я популяризира, включително поставяне в над сто канала за разпространение и куриране на текста чрез оптимизиране на метаданни и изкуствен интелект, така че да се класира високо в търсенията на целевата аудитория, което прави разликата между успех днес и провал. Освен това платформата предоставя възможност за управление на авторски права и плащания за разпространение.

Към днешна дата Spines е публикувал повече от 500 заглавия на английски и планира да издаде още 3000 заглавия през 2024 г.

В компанията работят 50 души в Маями, Израел, Европа и Аржентина.

Инвестиционните средства ще бъдат използвани за разширяване на персонала, доразвиване на платформата, подобряване на продукта и оптимизиране на процесите на производство и популяризиране на книги.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: