6 изпитани съвета към всеки млад предприемач

6 изпитани съвета към всеки млад предприемач Снимка: https://pixabay.com/

Дори ако все още не сте готови да започнете своя бизнес, можете да направите много, докато сте млади, за да увеличите шансовете си за успех при стартирането му.

В наши дни почти всеки мечтае да притежава собствена фирма. В крайна сметка, какво може да бъде по-добре от това да бъдете шеф на себе си и да реализирате свой собствен проект, който ви е страст?

Разбира се, скокът в предприемаческия свят може да бъде малко смущаващ, особено ако вярвате в мита, че 90% от стартиращите компании се провалят. Добрата новина е, че степента на неуспех при стартиране не е толкова висока - особено ако използвате правилната стратегия, за да стартирате ударно.

И така, какво могат да направят младите предприемачи, за да увеличат вероятността за успех? Ето няколко доказани метода, с които ще поемете по правилния път.

1. Открийте своята страст.

Най-успешните стартъпи се основават от хора, които имат страст към това, което правят. И така, какви са вашите интереси? Независимо дали изпитвате любов към каяка или музиката, нещата, които най-много ви интересуват, могат да ви послужат като чудесен източник на вдъхновение за бъдещите ви предприемачески идеи. Когато базирате идеите си на нещо, което наистина обичате, ще бъдете по-концентрирани и мотивирани. Още по-добре ще внесете собствените си знания и лични преживявания - ключовите съставки, които могат да ви помогнат да намерите уникална ниша за развитие, в която да се реализирате.

2. Познавайте пазара, на който искате да се реализирате.

Неразбирането на вашия пазар е една от основните причини, поради които новите бизнеси се провалят. Ако искате да имате някакъв шанс за успех, трябва да проучите подробно целевия си пазар, преди да стартирате собствен бизнес. Това ще ви помогне да идентифицирате важни атрибути, като ценовия диапазон и маркетинговите стратегии, които ще се харесат на вашата целева аудитория, както и дали на първо място дори вашата идея има потенциал. Колкото по-добре разбирате целевия си пазар, толкова по-лесно ще избегнете грешките, които биха ви стрували скъпо.

3. Вкарайте финансите си в ред.

Докато много от стартиращите фирми търсят помощ от инвеститори, за да се реализират и да заработят, не можете да разчитате, че ще получите такъв тип финансова помощ. На много от предприемачите им се налага да използват собствените си средства, за да стартират своята фирма, което означава, че трябва да направите всичко възможно, за да подобрите финансовото си състояние. Започнете да изграждате кредит възможно най-рано (ако е възможно в гимназията), като изплащате студентски заеми и други дългове. Това ще улесни значително получаването на заем на достъпна цена, за да ви помогне да финансирате стартирането си.

4. Имайте готовност, че ще трябва да правите жертви.

Няма такова нещо като успех за една нощ. Дори многомилионните стартъпи, които сякаш изскачат от нищото, биват резултат от безброй часове упорит труд, преди да постигнат успеха, на който се радват. За да станете успешен предприемач, се изисква да бъдете изцяло отдаден на мечтата си - а това означава да пожертвате и време, и пари, за да я осъществите. Може да не е забавно да се откажете от гледането на сериали вечер или партита с приятели през уикенда, за да отделите няколко допълнителни часа на стартъпа ви, но тези жертви са много по-лесни за правене сега, отколкото когато сте по-възрастни.

5. Намерете ментор.

Стартирането на бизнес изисква широк спектър от умения и опит, които вероятно все още не притежавате. Не трябва да се опитвате да вземате сами предизвикателни бизнес решения. Затова намирането на наставник е едно от най-важните неща, които един млад предприемач може да направи. Менторите са поели по този път и притежават знания и опит, с които да ви помогнат да продължите напред и да вземете по-интелигентни бизнес решения. Посещавайте конференции и други подобни събития, за да изградите тези ценни връзки.

6. Разширете познанията си за бизнеса.

Може да сте посветени на голямата си идея, но тази творческа енергия не е достатъчна. Успешният бизнес изисква повече от иновативен продукт; нужен е и компетентен екип за управление на финансите, операциите, производството, маркетинга и всички други неща, които влизат в реализирането и продажбата на даден продукт. Отделете време, за да подобрите IQ-то на бизнеса си, и потърсете хора, които могат да се присъединят към вашия екип и да компенсират вашите липси. Отделяки също толкова внимание на бизнес частта, колкото на творческата страна, вие ще поставите основите на стартъп, който има перспектива.

Стартирането на собствен бизнес може да бъде вълнуващо и предизвикателно. Въпреки че несъмнено ще срещнете много препятствия по пътя към успеха, следването на тези съвети ще ви помогне да поставите силно начало на предприемаческия си път.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: