За сватба на Сицилия властите дават като подарък на младоженците 3000 евро

За сватба на Сицилия властите дават като подарък на младоженците 3000 евро Снимка: freeimages.com


Властите на италианския регион-остров Сицилия са взели решение да дават по 3000 евро на всяка млада двойка, решила да сключи брак в Сицилия, пише rtv.sr.

Офертата е валидна до 31 юли следващата година. Сицилия със своите барокови дворци и вили, средновековни църкви и красива природа е привлекателно място за такива церемонии.

Най-известната сватба, която се е състояла на острова, е тази от филма „Кръстникът", режисиран от Франсис Копола, в който синът на мафиотския кръстник се жени за местна красавица.

До пандемията от COVID-19 най-много младоженци и гости на сватбите в Сицилия бяха от Америка и Япония, но карантината почти напълно преустанови тези тържества, които носеха годишен доход от 50 милиона евро.

Последиците от кризата засягат не само компаниите, които организират сватби, но и свързаните с тях дейности като кетъринг, фотографски услуги, сервитьори, хотели, печатници. На загуба са местата, наемани за сватби, не само красивите сицилиански барокови вили и дворци, но и музеи, манастири, всички, които са живели от сватбената дейност, която по времето на коронавируса, що се отнася до Сицилия, изчезна.

Това е причината местните власти да предложат подарък на младоженците, които решат да се обвържат с „вечна любов“ на Сицилия.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: