Сицилия ще плаща 50% от цената на самолетните билети на туристите

Сицилия ще плаща 50% от цената на самолетните билети на туристите Снимка: EPA/Vostock-photo

След карантината туристите ще получат по-евтини авиобилети, безплатно посещение на музеи и безплатни нощувки.
Властите на Сицилия ще плащат на туристите половината от цената на самолетните билети, както и част от сметката за хотела. Мярката е от стратегия за възстановяване на туризма на острова след края на пандемията от коронавируса, съобщава Daily Mail.

Според новата стратегия за развитие на туризма на острова, властите в региона са готови да плащат 50% от цената на самолетните билети, както и всяка трета нощ в обекта за настаняване.

Освен това се твърди, че туристите ще получат и безплатни билети за музеи и археологически обекти. Ваучерите ще бъдат достъпни на сайта Visit Sicily.

Според изданието сицилианските власти са готови да изразходват 50 милиона евро за тази програма, като през март и април туристическата индустрия е загубила около 1 милиард евро.

В Италия 13% от БВП се пада на туризма и страната вече търси начини да рестартира индустрията след поетапната отмяна на карантината, предвидена да действа до 4 май. Сред мерките, предложени от регионалните служби за туризъм, е социалната дистанция на плажовете.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: