Американско семейство пенсионери откри истинския живот в Сицилия

Американско семейство пенсионери откри истинския живот в Сицилия Снимка: Euronews

Всяка сутрин Бет и Брайън от Орегон се будят сред тишината на италианската провинция, наслаждавайки се на гледката с маслинови дървета

За двамата пенсионери от Орегон, това е много различно начало на деня, след напрегнатия живот в САЩ. Купувайки имот в Сицилия, те сбъдват старата си мечта да живеят в Европа и казват пред Eurunews, че само след два месеца в Сицилия животът им е изпълнен със събития и приятели. 

Според тях, ако искате да се преселите някъде след пенсиониране, най-важното е истински да се влюбите в новото място. И трябва да им се вярва, тъй като имат опит от една „не толкова романтична история”. Преди пет години двамата купили малък хотел в провинциална Франция, но се видели принудени да го изостявят – въпреки че говорят френски, „хората просто не ни приемаха и се чувствахме наистина самотни”, казва Браян.

Без да се отказват от мечтата си, те потърсили алтернативна дестинация и открили Сицилия – било любов от пръв поглед. „Хората са страхотни, островът е красив, всичко е идеално. Тук цари жажда за живот, която не съществува на други места“, казва Бет. Колкото до непознатия език, „в Италия, ако не говорите добре италиански, те просто вадят телефоните си и превеждат“.

La dolce vita: After a failed property restoration in France, US couple  finds dream home in Italy
Бет и Брайън в двора си, снимка - Euronews

Бет и Брайън се сдобили с имота си на достъпна цена – купили къща от 60 квадратни метра, 30 декара земя и маслинова горичка за € 65 000. Новият им дом е на по-малко от час с кола от международното летище в Катания, на 30 минути от плажа и толкова до бароковия град Ното, който освен че предлага всички удобства, наскоро беше част от декора на втория сезон на хитовата сатира на HBO „Белият лотос”.

Бет и Браян вече са приятели със съседа им Масимо. „За два месеца той ни покани по-често, отколкото са ни канили за петте години във Франция. Наминава всеки ден, просто за да ни пита как сме. В САЩ не е така, казват новите „италианци”. Двамата имат амбициозния план да развиват селски туризъм в имота, който ремонтират сами. Брайън има опит от работата си в САЩ, но за Бет съветите на YouTube са безценни. 

Двойката вече е приела, че нещата в Италия работят бавно и се случват, „когато им дойде времето”. „Проблеми има навсякъде – от несъществуващата пощенска служба до лошите пътища, но това някак си тук няма значение, ето какво е специалното на това място“, казва Браян, а Бет добавя: „В САЩ всичко е давай-давай-давай. Там работиш, но тук в Сицилия се научаваш да живееш истински“.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: