Във Великобритания глобите за нарушаване на режима на самоизолация ще скочат до 10 хиляди лири

Във Великобритания глобите за нарушаване на режима на самоизолация ще скочат до 10 хиляди лири Снимка: pixabay

Във Великобритания от следващата седмица глобите за нарушители на режима на самоизолация във връзка с коронавируса могат да достигнат 10 хиляди лири (около 21 хиляди лева).


Правителството на страната планира да затегне контрола върху спазването на карантинните мерки поради това, че неспазването им, според експерти, е допринесло за започването на втората вълна от коронавирусна инфекция в страната. Отбелязва се, че във Великобритания не повече от 20% от гражданите със симптоми на COVID-19 спазват предписания режим на самоизолация.

Първоначалната глоба за нарушителя вече ще бъде 1000 лири. С всяко следващо нарушение тази сума ще се увеличава. Също така глобата за нарушаване на забраната за събиране в компании от повече от шест души, ще се увеличи до 1000 лири, което сега се наказва с глоба от само 100 лири.

Ще припомним, че по-рано британският премиер Борис Джонсън допусна, че могат да бъдат предприети строги мерки, включително национална карантина, за да се ограничи разпространението на COVID-19 в страната.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: