Facebook кани студенти във виртуален кампус

Facebook кани студенти във виртуален кампус Снимка: https://pixabay.com/

Facebook пуска пространство за колежи, където учещите могат да се свързват със съученици според интересите си.

Звучи познато? Социалната мрежа се връща към своите корени с Facebook Campus, специална секция на мобилното приложение, която позволява на студентите да създадат уникален профил, показващ техния клас, възраст, роден град и интереси. За да се регистрирате, ще ви е необходим проверен имейл в колеж и година на завършване, което предполага, че професори, служители и бивши студенти не могат да развалят забавлението. След като се регистрират, потребителите могат да намират специфични за училището си групи и събития, да създават нови приятели и да споделят въпроси и притеснения.
 

Функцията може да се похвали с емисия новини, директория на кампуса и чат стаи в реално време, където хората могат на практика да се съберат. „Изградихме Campus, за да бъде безопасно, включително и незадължително“, написа продуктовият мениджър Хунг в съобщение в блога.

„Тази година студентите в цялата страна са изправени пред нови предизвикателства, тъй като някои кампуси преминават към частично или редовно дистанционно обучение, така че е по-важно от всякога да се намери начин да останат свързани с живота в колежа - продължи Хунг. - В ранните дни Facebook беше мрежа само за колежа, а сега се връщаме към корените си ... за да помогнем на учениците да създадат и поддържат тези взаимоотношения, дори ако са далеч от колежа си."

Марк Зукърбърг пусна The Facebook през 2004 г., като първоначално достъп до него имаха само студенти от Харвардския колеж. Месец по-късно социалната мрежа се разширява до Колумбия, Станфорд и Йейл, преди да се отвори за всички училища на Ivy League, Бостънския университет, Нюйоркския университет, MIT и в крайна сметка повечето университети в САЩ и Канада. До края на 2006 г. Facebook беше безплатен за всеки, който твърди, че е на поне 13 години с валиден имейл адрес.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: