Във Франция децата ще могат да се обучават вкъщи и след 11 май

Във Франция децата ще могат да се обучават вкъщи и след 11 май Снимка: Pixabay

Франция разхлабва ограничителни мерки след 10 дни
Във Франция правителството разясни пред парламента във вторник как планира да извади страната от блокадата, която хвърли втората по големина икономика на еврозоната в дълбоко и тревожно замразяване. Министър-председателят Едуар Филип сподели в Туитър в началото на седмицата, че ще представи пред Народното събрание изработената „национална стратегия за деконфиниране“. 

Преди седмици правителството събра екип от експерти, които търсят баланса при рестартирането на икономиката на страната, без да се провокира втори скок на инфекции от COVID-19 и да се претоварват болничните отделения.

Президентът Еманюел Макрон вече обяви, че блокадата на Франция, която започна на 17 март и е сред най-строгите в Европа, ще започне да се разпуска от 11 май. 

Дългочаканата реч на премиера Филип разясни детайлите по облекчаването на мерките. Той обяви, че ще бъдат обхванати 6 области: здравеопазване, училища, работа, магазини, транспорт и събирания. 

Правителството обяви, че родителите ще получат възможността да продължат да обучават децата си у дома, ако предпочитат това.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: