Култовият руски актьор Дмитрий Назаров си търси публика извън Русия

Култовият руски актьор Дмитрий Назаров си търси публика извън Русия Снимка: rosbalt.ru

Лишен от възможността да упражнява професията си в родината, народният артист на Руската федерация Дмитрий Назаров, планира турне в Израел.

Заради антивоенната си позиция, миналия месец Назаров загуби работата си в Московския художествен театър, носещ името на Антон Павлович Чехов, в чиято трупа беше от 2003 г. 

Познат на българските зрители с блестящата му роля на тираничния, избухлив, но чаровен и по своему добродушен шеф-готвач от популярния комедиен сериал „Кухня”, Назаров не само се оказа без място на руската театрана сцена, но бяха отменени и всичките му обявени спектакли, снимки за киното и телевизията, както и турнета в Руската федерация, така че актьорът се насочи към гастроли в Израел, където рускоезичната диаспора продължава да расте

Заедно с Назаров, мястото си в трупата на Московския художествен театър загуби и съпругата му, Олга Василиева, а междувременно, от сайта на творческата институция „изчезна” и цялата информация за актьорското семейство, заедно с данните за десетки култови спектакли с двамата, вписали се в историята на театъра.

Дмитрий Назаров говори публично срещу войната в Украйна още от самото ѝ начало. В интервюта и в клипове с авторските си песни, стихове и басни, които редовно публикува в YouTube-канала си, той критикува политиката на Кремъл, нарича войната „престъпление”, осмива руската пропаганда и заклеймява мълчанието на сънародниците си.

Осъзнавайки, че няма да им бъде позволено да работят в родната им Русия, актьорското семейство Назарови последваха други свои колеги от артистичните среди и спектаклите им в Израел вече са обявени. Според афиша, турнето на Дмитрий Назаров ще тръгне от град Нетания, с концерт-спектакъл, включващ негови песни, стихове и „горещи” басни, както и популярни романси на руски и френски език.  

А феновете на спечелилия световна популярност телевизионен сериал „Кухня”, изглежда ще се срещат с любимите си герои само в страните, които вече са го купили - или в необятното онлайн пространство.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: