Украински ученик спечели в Обединеното кралство толкова, че да купи дом на майка си

Украински ученик спечели в Обединеното кралство толкова, че да купи дом на майка си Снимка: lomondschool.com

За повечето тийнейджъри Minecraft е просто хоби, но за Максим Гавриленко, ученик в училището-пансион Lomond School в Шотландия, играта се превърна в средство да помогне на семейството си

„Много съм горд, че успях да превърна страстта си в печеливш бизнес и смятам да лекувам майка си”, споделя 17-годишният Максим пред The Independent. Заради войната тя е напуснала дома и странато си и Максим смята, че ако ѝ купи апартамент, ще оползотвори всеки час, който е отделил за проекта си. 

Максим казва, че никога не е очаквал да печели пари като геймър. Пристигайки в Обединеното кралство преди две години, той купил за £ 1000 малко използван сървър на Minecraft. Запалил по играта двама свои съученици и започнал да подобрява сървъра. С подкрепата на училището и брат си, който работи в технологичния сектор, Максим модифицирал сървъра така, че станало възможно в играта да участват огромна армия геймъри от цял свят

Това привлякло рекламодатели и скоро в Lomond School дошло щедро предложение за откупка на иновацията от компанията, производител на играта. През май училището приело офертата от името на Максим. Сега, с един бизнес успех зад гърба си, и току-що завършил двугодишната международна бакалавърска програма на Lomond School, Максим иска да продължи образованитео си по бизнес-мениджмънт и е кандидатствал в няколко университета. 

„Не знам какво крие бъдещето, но винаги съм имал интерес към бизнеса, работех като преводач и автор на текстове още в Украйна”, казва амбициозният младеж. Приоритетът му са университетите в Англия и след като открие своя, ще се заеме с покупката на жилище за майка си. За момента двамата са разделени, тъй като бягайки от войната, тя е стигнала до Португалия, където е отседнала при приятели, но няма търпение да заживее близо до сина си.

„Не се съмнявам, че това няма да е последното, което чуваме за бизнес начинанията на Максим“, казва Джоана Уркхарт, директор на Lomond School, горда с „абсолютно невероятното” постижение на възпитаника на учебното заведение.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: