Поне някои могат да са приятели от двете страни на фронтовата линия

Поне някои могат да са приятели от двете страни на фронтовата линия Снимка: dota2.net

Независимо от военния конфликт, руски и украински киберспортисти се обединиха в името на пообедата. Турнирът по Dota 2 в САЩ с призов фонд $500 хил.бе спечелен от руско-украинския отбор.

Руско-украинският отбор по киберспорт Team Spiritе стана победител в престижния турнир PGL Arlington Major по Dota 2. Както съобщава "Комерсант", участниците ще получат 200 хил. долара.

Състезанието се проведе в Арлингтън, щата Тексас, като наградният фонд съставлява 500 хиляди долара.

В състава на победилия отбор влизат руснаците Ярослав Найденов (Miroshka), Мохамед Халилов (Collapse) и Александър Хертек (Torontotokyo), както и украинците Мирослав Колпаков (Mira) и Иля Мулярчук (Yatoro).

На финала те победиха отбора на PSG.LTD от Китай с резултат 3:1. Team Spirit и PSG.LGD вече са се срещали на големия финал на Световното първенство през 2021 година. Руско-украинският отбор победи и тогава, спечелвайки $18 млн.

По-рано руско-украинският отбор Team Spirit си осигури участието в Световното първенство - The International. То ще се проведе през октомври в Сингапур

През март бе съобщено, че компанията Electronic Arts (САЩ) е забранила на руски и беларуски киберспортисти да участват в мачовете по Apex Legends и FIFA 22 във връзка със специалната операция на Руската федерация в Украйна.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: