Морски круизи „доникъде" се предлагат в Германия

Морски круизи „доникъде" се предлагат в Германия Снимка: pixabay

Туристическата компания TUI Cruises започна да продава билети за морски круизи „доникъде“: лайнерите излизат в морето, но не посещават пристанища.

TUI Cruises стана първата компания, организирала круиз с „всичко включено" със строги предпазни мерки, без екскурзии и спирки в пристанища.

Отрасълът за круизни пътешествия бе силно засегнат от пандемията.  През 2018 г. пазарът за круизи  бе оценен на 115 милиарда британски лири (150,4 милиарда долара) годишно, според Международната асоциация на круизните линии. В него работят около 1,2 милиона души, отбелязва Wired.


Това е последният опит за спасяване на индустрията, опустошена от огнища на COVID-19, масови анулирания заради продължаващите ограничения за пътуване и потенциално цунами от съдебни дела.


Круизните компании отчаяно се опитват да оцелеят и поръчаха над 100 нови кораба, които трябва да са готови до 2027 г. Първите круизи „доникъде" от Германия и Норвегия въпреки всичко се сблъскват с логистични препятствия поради пандемията.

 
В опит да си възвърнат доверието на клиентите, компаниите затегнаха правилата за безопасност и санитарните норми. Сега пътниците се проверяват в различно време и поетапно, те са длъжни да носят маски на закрито. На входа на ресторантите пътниците се проверяват с термометри.

Развлеченията на борда не са отменени, но посещаемостта на концерти и представления сега е значително ограничена. Например сега само 150 души имат право да гледат продукция, която обикновено се гледа от 1000 души. Останалите могат да се насладят на представлението от каютите си.

TUI Cruises  осигурява обиколки на Северно и Балтийско море, билетите струват 549 евро на човек. В средата на септември компанията планира да започне рейсове  по Средиземно море, с отправна точка Крит.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: