За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра – Ботевград Снимка: МРРБ

Днес бе извършена проверка на строителството на пътя Видин – Ботевград в участъка между с. Лютидол и Ботевград.

За Великден ще бъде пуснато движението по част от скоростния път Мездра-Ботевград в участъка между селата Новачене и Скравена. Трасето е около 7,5 километра, включвайки и обхода на Новачене.

Новината съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков. Днес той заедно със заместник-министър Николай Шушков и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ Венцислав Ангелов направиха проверка на строителството на пътя Видин – Ботевград в участъка между с. Лютидол и Ботевград.

След инспекцията министърът и съобщи, че участъкът е с отделно разрешение за строеж и ще бъде въведен в експлоатация отделно. Той припомни, че първото разрешение за строеж е от 2016 г. за участък от един километър, а в останалата си част разрешенията за строеж са основно от края на 2020 г.

По време на днешната инспекция министърът подчерта, че проблемите с изграждането на пътя са изключително големи и всеки километър магистрала и скоростен път в този регион на България са много важни за хората.

За свършената работа до момента са разплатени 75 млн.лв. За останалата част от скоростния път между Мездра и Ботевград се правят изменения в Подробния устройствен план, за да се променят предвидените пет кръгови кръстовища, които е трябвало да бъдат на едно ниво.

„За завършването на целия скоростен път много трудно някой може да се ангажира със срок“, обясни министърът и добави, че при бъдещите ПУП-ове се обявява на заинтересовани страни, предвидени са макар и минимални участъци, в които следва да бъдат отчуждени терени.

Той съобщи още, че също за Великден се предвижда да бъде пуснато движението и в участък от магистрала „Европа“. Това ще са между шест и седем километра от магистралата до ГКПП "Калотина". А в четвъртък министърът ще  направи проверка на строителството и на магистрала "Европа".

Очаква се за празниците и обходът за Бургас също да бъде завършен.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: