Зрителите избраха най-добрия Джеймс Бонд в историята на киното

Зрителите избраха най-добрия Джеймс Бонд в историята на киното Снимка: https://bg.m.wikipedia.org

На финалния рунд се сблъскаха Шон Конъри, Тимъти Далтън и Пиърс Броснан.

Читателите на седмичника RadioTimes участваха в анкета, инициирана от редакцията, и определиха най-добрия изпълнител на ролята на Джеймс Бонд в историята на кинотото. Както отбелязва изданието, мнението си са споделили повече от 14 хиляди души.

 

„Битката" за титлата „най-добър" се проведе в няколко кръга. В първия Даниел Крейг с малка разлика загуби от Шон Конъри. Във втория кръг австралиецът Джордж Лейзънби отстъпи мястото на Пиърс Броснан. При това загубата се оказа огромна. Само 24% от читателите гласуваха за Лейзънби.

 

Най-големите изненади дойдоха в третия кръг, победата в който почти „изтръгна" Тимъти Далтън, оставяйки доста назад в съревнованието предшественика си Роджър Мур. Така на финала се срещнаха Конъри, Далтън и Броснан.


Шон Конъри спечели 44% от гласовете, Далтън - 32%, символичният бронз на Пиърс Броснан му донесе 23% от гласовете.

 

Впрочем мъжката хегемония в главните роли във филмите за Агент 007 може би, колкото и странно да звучи, скоро може да бъде прекъсната. Неотдавна сайтът на радио „Комсомолская правда" написа, че Джордж Лейзънби, който изигра Джеймс Бонд в шестата част на шпионската сага, предполага, че следващият агент 007 след „оставката" на Даниел Крейг може да бъде акгрисата Марго Роби.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: