Хеликоптер от специалния правителствен авиоотряд на Русия се разби на летище Внуково

Хеликоптер от специалния правителствен авиоотряд на Русия се разби на летище Внуково Снимка: udprf.ru

Машината е направила неуспешен опит за излитане, събщи „Интерфакс”, позовавайки се на службите за спешна помощ.

Според източника на новинарската агенция, хеликоптерът Ми-8 е захванал земята с лопатките си. По думите, му има пострадали. В същото време източник от летището казва, че няма пострадали и обяснява, че „По време на кацане хеликоптерът закачи с витло земята и получи повреда в опашната част“.

„Хеликоптерът се завъртя преди излитане, опашният му ротор беше повреден“, обясни пред РИА „Новости” Елена Крилова, прессекретар на президентската администрация. Тя също посочи, че няма жертви и отбеляза, че командирът на хеликоптера е усетил неизправност "по време на излитане" и е решил да приземи хеликоптера. Според Кирилова, в пилотската кабина не е имало пътници, а машината е получила "незначителни щети".

Една от възможните причини за катастрофата на хеликоптера е пилотска грешка, пише ТАСС, позовавайки се на източници от службите за спешна помощ. Пред „Интерфакс” те наричат аварията „твърдо кацане” и я обясняват с лоши метеорологични условия или повреда на оборудването.

Специалният отряд на Русия организира въздушния транспорт на президента, членовете на правителството, председатели на парламента и други представители на висшите власти. Ползва специален правителствен терминал „Внуково-2” на едноименното московско летище. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: