Фалира най-голямата швейцарска верига за здравословно хранене с 93 годишна история

Фалира най-голямата швейцарска верига за здравословно хранене с 93 годишна история Снимка: swissinfo.ch

Заради лошите търговски условия и растящите дългове, търговецът на здравословни храни Müller Reformhaus Vital Shop ще затвори 37 магазина със 298 служители.

От компанията, основана през 1929 г., днес заявиха, че не са успели да се възстановят след пандемията, плюс сблъсъка с нарастващата конкуренция на онлайн търговците на здравословни храни. 

Продажбите на Müller Reformhaus намаляха рязко през 2021 г. и продължиха да падат миналата година. Усилията на групата да се измъкне от проблемите чрез стратегически партньорства не успяха да обърнат  тенденцията. От друга страна, пандемията разшири електронната търговия, а и голяма част от клиентелата премина към работа от дома.

В тази връзка от групата коментират, че склонността към здравословно хранене определено се поддържа, когато се предприема в реална работна среда и дори се развива като форма на тиймбилдинг, което отпада в условията на станалата популярна практика "Home office".

„Всеки ден нашите служители се сблъскват с коментари, че офертите ни са твърде скъпи. Освен това, заради икономически фактори не успяхме да подобрим условията на заетост на нашата работна сила“, посочват още от групата.

Müller е най-големият търговец на здравословни храни в Швейцария, чиито клонове са концентрирани в немскоговорящите райони и в кантон Тичино, близо до италианската граница. Днес е последният ден, в който компанията ще продава продуктите си, преди да премине в ликвидация.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: