Тайните на дълголетието: 101-годишна жена обясни какво й помага да остане активна

Тайните на дълголетието: 101-годишна жена обясни какво й помага да остане активна

Тя прави всеки ден всичко, което е възможно, без да прекалява

Жителката на град Ню Милфорд (щата Кънектикът, САЩ) Мария Калахан и на 101 години продължава да бъде активна. Тя плете на две игли и на една кука одеяла, детски пуловери и шапки за магазина на дъщеря си. 

Столетницата се интересува от ръкоделие още като тийнейджър и се връща отново към това занимание след раждането на децата й.

"Всички се учудват, че 101-годишна жена е изплела това одеяло, защото шевовете му са толкова стегнати, а тя просто е перфекционистка", казва дъщеря й Пати Бауърс. Калахан се труди около шест часа на ден. Тя посвещава на плетенето три часа сутрин и три часа следобед, съобщава CT Insider.

"Всеки ден тя става, облича се красиво, слага бижутата си, прави си прическа", отбелязва Бауърс. Според нея майка й продължава да се облича така за съпруга си, въпреки че той не е жив вече 25 години.

"Тя е много горда със себе си. Мама може да посрещне гости по всяко време, защото винаги е облечена по подходящ начин", добавя наследницата.

Самата Калахан се надява, че ще бъде запомнена като трудолюбив човек. Тя посочва, че е работила през целия си живот и се е пенсионирала чак на 92 години.

"Щастлив съм, че съм в добро здраве, не съм боледувала от коронавирус и живея в много хубав град от 20 години. Хората са много мили към мен. Много съм щастлива, че мога да остана тук", признава Мария Калахан.

Говорейки за тайната си за дълголетие, Калахан отбелязва, че прави всеки ден всичко, което й е възможно, без да прекалява.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: