Най-възрастната жителка на Земята разкри тайната на своето дълголетие

Най-възрастната жителка на Земята разкри тайната на своето дълголетие Снимка: news.sky.com

Марит Браняс Морера само след месец ще навърши 116 години. Тя стана новата най-стара жена на планетата след смъртта на предшественичката си монахиня Андре във Франция.

Стана известна тайната на дълголетието на новата най-стара жителка на планетата Марит Браняс Морера, която замени в тази роля монахинята Люсил Рандон. Последната почина на 18 януари във Франция на 118-годишна възраст.

Само след месец Морера ще навърши 116 години, тя е родом от САЩ и е прекарала последните 22 години в старчески дом в Каталуния. В интервюто си за Sky News тя разкрива, че в живота предпочита да "стои по-далеч от токсичните хора". В това се крие един от основните й секрети за дълголетие.

"Мисля, че дълголетието  - това е и малко късмет. Късмет и добра генетика", тразкрива тя основните фактори за дълъг живот.

В дома за стари хора отбелязват, че в навечерието на рождения си ден Морера е в добро здраве и е благодарна за вниманието, което предизвика нейната годишнина.

Морера има три деца, 11 внуци и 13 правнуци. На 113-годишна възраст тя дори се справя с коронавирусната инфекция, която хваща в разгара на пандемията през 2022 година.

Въпреки факта, че много скоро ще навърши 116 години, тя е пълна с енергия и дори използва социалната мрежа Twitter, за да общува с абонатите си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: