Тайните на дълголетието: 110-годишна жена разказа какво е спомогнало за дълголетието й

Тайните на дълголетието: 110-годишна жена разказа какво е спомогнало за дълголетието й Снимка: lbc.co.uk

Най-възрастната жителка на Шотландия Марион Доусън отпразнува на 19 януари своя 110 рожден ден. Жената разказа какво й е помогнало да доживее до тази възраст.

На въпроса каква е тайната на нейното дълголетие, тя отговаря, че това са две неща: съчетанието от късмет и въздържание от алкохол, пише BBC News. 

"Никога не съм се докосвала до спиртни напитки. Може би затова съм доживяла до тези години", разсъждава Доусън. Столетницата също така се шегува, че нейната главна напитка е лимонадата.

По-голямата част от живота си тя прекарва в малко село в окръг Ренфрюшър, където е родена. Там Доусън винаги се чувства много щастлива и никога не й хрумва да замине някъде. Там тя се омъжва, ражда две деца, овдовява. Сега столетницата вече е прабаба. От собствения си дом тя се премества в дом за възрастни хора едва през 2022 г.,когато е  на 109-годишна възраст.

Служителите на социалната институция отбелязват, че Марион Доусън е най-голямата кокетка от всички обитатели на дома. Също така казват, че столетницата е запазила "острия си като бръснач ум".

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: