Как да намалим разходите, ако сме собственик на малък бизнес?

Как да намалим разходите, ако сме собственик на малък бизнес? Снимка: https://pixabay.com/

Освен използването на технологиите и отказването от хартия, има и други начини да намалите режийните си разходи, без да усещате напрежение.

Намаляването на разходите на вашия малък бизнес и създаването на процеси, които ще ви струват по-малко пари в бъдеще, не отнема много време и усилия. В доста случаи става въпрос за по-интелигентен избор, когато решавате в какво да инвестирате средствата за вашия малък бизнес.

1. Възползвайте се от технологиите

Технологиите ни позволяват да спестим пари и да развием бизнеса си по невъзможни дори преди пет години начини. От телеконференции и онлайн разплащателни услуги до софтуер с отворен код и приложения за достъп до друг компютър - има много начини да намалите бизнес разходите благодарение на съвременните технологии.

2. Стационарните телефони са отживелица

Традиционните телефонни линии могат да бъдат скъпи, а понякога и ненужни бизнес разходи. Собствениците на малък бизнес, които решат да използват мобилни телефони и виртуални телефонни линии вместо традиционна стационарна линия, могат значително да намалят разходите около бизнеса си.

3. Откажете се от хартията

Цената на хартията, мастилото, пощенските консумативи и разходи може да изглежда на моменти минимална, но е доста вероятно да доведе до големи бизнес разходи. Изключете хартията от работния процес, като не печатате, освен ако не е необходимо. Преминаването към цифрова система за фактуриране и плащане на сметки, както и завеждането на всички важни документи на вашия компютър вместо събирането им на хартиени носители в шкафа, могат да ви помогнат да намалите някои от най-често изникващите разходи.

4. Пренесете маркетинга онлайн

Ако все още не сте се докоснали до света на интернет маркетинга, изпускате огромния потенциал на бързия маркетинг с високи резултати и малки разходи. Можете да започнете с бизнес блог, маркетинг в социалните медии или друга онлайн реклама. Ще ви се открият по-големи възможности, а разходите ви осезаемо ще намалеят.

5. Намаляване на кредитния дълг

Намаляването на дълга на кредитната ви карта няма да окаже особено влияние на разходите ви, но е интелигентен начин да направите бизнеса си финансово по-стабилен в дългосрочен план.

6. Разгледайте алтернативите за работно място

Разходите, които идват с физическото място за работа, могат да бъдат огромни и в много случаи това е неизбежно. Ако сте в ситуация, която може да се промени, обаче, може да сте в състояние да намалите драстично бизнес разходите си, като потърсите възможност за сътрудничество или дори предложите на служителите си да работят от домовете си.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: