Десетки кафенета и ресторанти в Санкт Петербург затвориха врати

Десетки кафенета и ресторанти в Санкт Петербург затвориха врати Снимка: https://pixabay.com/bg

В културната столица на Русия - Санкт Петербург, се затварят заведения за обществено хранене. През последните месеци са прекратили работа около двадесет кафенета, барове и ресторанти по главните улици на града, съобщава „Бизнес Петербург", позовавайки се на данни от консултантската компания Colliers International.

 

В периода април - юни 2020 г. спряха да работят заведения на Невски, Лиговски, Владимировски, Московски, Болшой и Кронверкски проспект, на улиците „Макаров" и „Голяма Конюшенна".

 

Анализаторите на пазара отбелязват, че в редица случаи бизнесът е започнал да изпитва трудности още преди въвеждането на ограничителни мерки в края на март. През второто тримесечие на 2020 г. на основните търговски улици в Санкт Петербург са  затворили врати 25 кафенета и ресторанти, както и няколко специализирани магазина за продажба на сладкиши. Отрицателно въздействие върху заведенията за обществено хранене в центъра на града оказва рязкото намаляване на туристическия поток.

 

Експертите отбелязват, че повечето малки кафенета може и да не преживеят кризата, в случай че бъде обявена втора вълна и в града на Нева бъдат въведени нови забрани за работа. Кафенетата и ресторантите в Санкт Петербург бяха затворени от края на март до средата на юли. Също така в града бе приет и закон, забраняващ търговията с алкохол на заведения с площ до 20 кв. м.

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: