Станаха известни победителите в тазгодишното издание на "Зелената олимпиада"

Станаха известни победителите в тазгодишното издание на "Зелената олимпиада" Снимка: freepik.com

Те са от София, Монтана и Сливен

След оспорвана надпревара със знания за опазването на природата, „Зелената олимпиадаизлъчи победителите в тазгодишното десето издание на конкурса. Те са в три възрастови групи – начален, прогимназиален и гимназиален етап.

Инициативата премина под патронажа на министъра на околната среда и водите Росица Карамфилова и се проведе изцяло онлайн. Това даде възможност на деца от цялата страна да се включат - от големите градове до най-малките населени места.

В сайта www.zelenaolimpiada.com участниците от 1 до 12 клас провериха своите знания за природата чрез специално подготвени тестове от 10 въпроса. Последният от тях беше отворен и участниците трябваше да напишат кратко есе.

Тази година победител сред най-малките е Весела Несторова, ученичка в трети клас в 35-о СЕУ "Добри Войников" в София. В прогимназиален етап наградата получава шестокласничката Божена Георгиева от IV ОУ "Иван Вазов", гр. Монтана. Сред гимназистите е отличен Ивайло Мъндев от Сливен, който е ученик в десети клас на ППМГ "Добри Чинтулов". Всеки от тях ще получи награда таблет и грамота от министъра на околната среда и водите за отлично представяне.

Най-активни бяха най-големите ученици, към които въпросът беше "Как да защитим дивата природа от човешката безотговорност". Гимназистите показаха отлична информираност и зряла позиция, а във всички отговори присъства идеята за важността на екологичното възпитание.

Учениците от прогимназиален етап писаха по темата "Как да намалим употребата на пластмасови изделия",  а най-малките отговаряха на въпроса "Защо е важно разделното събиране на отпадъци".

Имената на победителите и техните есета са публикувани на сайта на "Зелената олимпиада", както и във Фейсбук страницата на инициативата. Можете да ги видите и страницата на Министерството на околната среда и водите.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: