Министър Красимир Вълчев награди участници в конкурс за добри практики, свързани с екологичното образование

Министър Красимир Вълчев награди участници в конкурс за добри практики, свързани с екологичното образование Снимка: https://www.pikist.com

Според него екологичното образование ще придобива все по-голямо значение.

„Екологичното образование ще става все по-важно и необходимо за децата, които ще живеят в XXI век, в условия на климатични промени." Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев при награждаването на участниците в конкурс за добри практики, свързани с екологичното образование и формиране на гражданска отговорност у децата и учениците, организиран от Синдиката на българските учители (СБУ) в черноморския комплекс „Камчия“.

 

По време на семинара бяха представени уроци и практики, реализирани по проектите „Заедно за всяко дете“, „Подкрепа за успех“ на Министерството на образованието и науката (МОН), както и по общински образователни програми, съобщиха от пресслужбата на МОН.

 

Практиките са насочени към привличане на ученици в занимания, които подпомагат тяхното здравно и екологично възпитание, както и социална и гражданска отговорност.

 

Сред тях са:


- учене сред природата;

- изработване на макети;

- конкурси за есе и стихотворения;

- проекти, свързани със защитени местности в родния край;

- изработване на паспорти на дървета и др.

 

В условията на пандемия от коронавирус сред приоритетите в извънкласните дейности през новата учебна година ще бъде екологичното образование на учениците, но с методите на преподаване чрез информационните технологии.

 

Председателят на СБУ Янка Такева апелира учителите да обменят добрите практики помежду си, да се усъвършенстват, защото носят отговорността за подготовката и възпитанието на учениците.

 

 

 

 

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: