Папагал открадна слушалката на репортер в предаване на живо

Папагал открадна слушалката на репортер в предаване на живо Снимка: news.sky.com

Сякаш по ирония, чилийският журналист Николак Крум от Chilevision водел директно предаване за кражба с взлом, отбелязвайки високата престъпност в страната.

Видеозаписът показва как усещайки общителната птица на рамото си, Крум дава знак на оператора да не изпусне живописния кадър и гледката наистина става интригуваща, когато само след секунди птицата отлита със слушалката на репортера в клюна си. 

Потърпевшият разказва, че е забелязал папагала да го наблюдава, но решил, че няма да прекъсва предаването, а ще покаже присъствието му. Но когато птицата грабва слушалката от ухото му, той разбира се, се е оказва по-бавен, за да я улови, така че само успява да възкликне „Взе ми слушалката!“

Николас Крум все пак донякъде е доволен - „Има хора, които години наред дресират папагалите си да им кацат на раменете”, коментира той. 

Все пак кражбата в ефир завършва щастливо, тъй като операторът и репортерът скоро намерили откраднатата слушалка в тревата на близката алея. 

През март 2016 г. подобна случка с представител на дивата природа завърши малко по-конфузно, когато папагал кацна на рамото на репортерка от австралийския канал Nine News. Изплашената дама шумно ругае в ефир и крещи на телевизионния екип: „Махнете това нещо от мен”. Видеото още обикаля видеоплатформите, набирайки стотици хиляди гледания, но Николас може би ще счупи рекорда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: