Велокатафалка се появи по улиците на Париж

Велокатафалка се появи по улиците на Париж Снимка: Стоп кадър Еuronews

Френска погребалта агенция започна да предлага на клиентите си погребения с използването на велосипед-катафалка

Велосипедна катафалка се появи по улиците на Париж за презентирнето на нова технология, която има за цел да направи церемониите по сбогуване с починалите по-екологични и съвременни. Френска ритуална агенция предлага доставянето на ковчега с починалия до мястото на погребението или кремацията на специално оборудван товарен велосипед, съобщава Еuronews.

Предполага се, че това не само ще помогне за намаляване на емисиите на въглероден диоксид, но и ще позволи провеждането на по-тихи и по-деликатни траурни шествия, както и организирането им в райони, където автомобилният трафик е забранен, казва директорът на ритуалната агенция Le Ciel & la Terre Изабел Плумеро:

"Велоскатафалката е предложение за семейства, за които ще провеждаме церемонията по нов начин, включително и на гробището. Появява се възможност за бавно, тихо, спокойно шествие, достатъчно спокойно за хората, които ходят и участват в шествието (...) Смятам, че формата е също толкова важна, колкото и съдържанието. Затова за мен е много важно, когато придружавам семейства, да им предложа да вложат специален смисъл в церемонията, както и да добавя красота. Красотата носи утешение".

Такива катафалки вече се използват в САЩ и Дания. Във Франция подобен проект се реализира за първи път.

Еuronews

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: