Екипът на Huawei създаде безпилотен велосипед

Екипът на Huawei създаде безпилотен велосипед

Велосипедът може да поддържа равновесие във всяка ситуация

Инженери от китайската компания Huawei представиха безпилотен велосипед, способен да поддържа равновесие във всяка ситуация. Транспортното средство е разработено от инженер Чжихуей Цзюн, след като претърпява травма, получена при велосипедна катастрофа.

Екипът оборудва безпилотния веросипед с автоматично управление с помощта на различни прецизни сензори, камери и продуктивна хардуерна платформа. В него също така са вградени акселеромери, жироскоп и лидар.

Освен това велосипедът е оборудван със система за балансиране, която обработва информацията при накланяне и го държи изправен. Разработчиците заявяват, че той няма да загуби равновесие, дори да стои върху тесен ръб на ограда.

Устройството се управлява от процесор с изкуствен интелект Huawei Ascend 310, разположен точно под седалката. Именно благодарение на изкуствения интелект велосипедът е способен на перспективно мислене и вземане на решения.

По работоспособността си превозното средство прилича на електрически велосипед, благодарение на литиевата батерия модел 6S, предназначена за два-три часа работа.

Велосипедът вече премина тест драйв и потвърди функционалността, заявена от производителите.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: