Неудобствата да бъдете принцеса на Уелс

Неудобствата да бъдете принцеса на Уелс Снимка: thenational.scot

Кейт Мидълтън се сблъска с необичайно посрещане при първото им посещение с принц Уилиям в Северна Ирландия, след като бяха обявени за принц и принцеса на Уелс.

Ръкувайки се по традиция със събралото се множество, очакващо високопоставените членове на кралското семейство, една от посрещачките в Белфаст не пусна ръката на Кейт Мидълтън, докато я „приветстваше” с думите: „Радвам се да се запознаем, но би било по-добре, ако беше в собствената ни страна“, съобщи indi100.uk.

Новата принцеса на Уелс се спаси с дълга „непринудена” усмивка и все пак успя да освободи ръката си от пламенната ирландка, която викаше след нея „Ирландия принадлежи на ирландците“. Инцидентът бе заснет от   десетки граждани на Белфаст, а Daily Mail разпространи видео, показващо словесната атака срещу кралската особа. 

Настоящият престолонаследник Уилиям и съпругата му Кейт Мидълтън посетиха Северна Ирландия в четвъртък. Двамата направиха визита в благотворителната организация за предотвратяване на самоубийства Public Initiative for Prevention of Suicide and Self Harm (PIPS), след което се разходиха из открития пазар на Белфаст Trademarket, където се включиха в състезание за най-бързо приготвяне на коктейли.

Последна спирка на пътуването им беше Carrick Connect, благотворителна организация, подпомагаща тийнейджъри, изправени пред социални или емоционални затруднения в гр. Карикфъргъс, където Кейт и Уилиям бяха посрещнати с аплодисменти и без „националистични” изблици.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: