Тайните на дълголетието: 105-годишен мъж разкри как да доживеем до неговата възраст

Тайните на дълголетието: 105-годишен мъж разкри как да доживеем до неговата възраст Снимка: einnews.com

Той работи до преклонна възраст и се пенсионира чак на 100 години

105-годишен американец отпразнува поредния си рожден ден и изброи какви продукти за закуска смята, че са допринесли за дълголетието му. За това съобщава изданието EIN Presswire.

Уилям Паркър Дарвин е роден на 19 август 1917 г. в град Калвърт, щата Тексас. Мъжът служи на подводница по време на Втората световна война, след което се установява в Лас Вегас, в щата Невада. Американецът е бил женен три пъти, баща е на три деца.

Според негови познати, Дарвин винаги се е отличавал с добро здраве, дори в напреднала възраст мъжът работи в службата за сигурност на един от конгресните центрове в Лас Вегас и се пенсионира едва след като навършва 100 години. 

Американецът смята, че тайната на дълголетието му е здравословният начин на живот. Пенсионерът препоръчва да започваме всеки ден със закуска, която включва зърнени храни, плодове, а така също сок и препечен хляб.

Обикновено дълголетникът идва в родния Тексас за рождения си ден, но след смъртта на третата си съпруга и пенсионирането си той приема поканата на племенницата си и най-накрая се настанява в къщата й близо до Далас. 

На 105 години Дарвин не пие никакви лекарства и приема изключително витамини. Освен това американецът признава, че си остава запален читател и "поглъща" няколко книги седмично.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: