Тайните на дълголетието: 102-годишна британка сподели правилата за щастлив живот

Тайните на дълголетието: 102-годишна британка сподели правилата за щастлив живот Снимка: dailyrecord.co.uk

"Всичко в живота трябва да бъде с мярка!"

Жителката на Великобритания Кейти Хилок (Cathy Hillock) отпразнува 102-ия си рожден ден с парти в стила на Великия Гетсби. През последните години дълголетничката  живее в дома за възрастни хора Beechwood в окръг Ланаркшир в Шотландия.

На тържеството присъстваха нейни роднини, приятели, другите обитатели на старческия дом, както инеговия персонал. В съответствие с темата на партито, те украсиха своите тоалети с пера. Както разказаха впоследствие служителите на институцията, всички се забавлявали чудесно. Самата Кейти призна, че се чувства щастлива.

Хилок е родена в самото начало на 20-те години на миналия век, преживяла е Втората световна война и много други събития. Тя вярва, че за да отбележи 100-ия си рожден ден и след това да отпразнува още два рождени дни, човек никога не трябва да се жени, пише изданието DailyRecord.

Когато питат Кейти каква според нея е тайната на дългия и щастлив живот, тя отговаря: "Мисля, че тайната се крие в това, че всичко в живота трябва да бъде умерено. Аз се храня добре, Винаги съм се занимавала много с благотворителност. И може би най-важното: аз така и не се омъжих!"

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: