107-годишна фермерка разкри три секрета за своето дълголетие

107-годишна фермерка разкри три секрета за своето дълголетие Снимка: The Irish Independent

Това са домашната храна, позитивизмът и трудолюбието

Жителка на Ирландия, която цял живот е работила във ферма и родила осем деца, разкри три секрета на своето дълголетие. 

За това съобщава изданието The Irish Independent.

Бриджид Тиърни е родена на 5 юли 1915 г., но все още притежава отлична памет и може да рецитира стихове, които е учила в училище. "Опитвам се да поддържам мозъка си работещ: решавам кръстословици, гледам викторини, следя събитията по света", признваа 107- годишната бивша фермерка.

Жената смята че домашната храна, положителното отношение към живота, както и трудолюбието,са основните тайни за нейното дълголетие.

Тиърни има осем деца,които вече са пенсионери. Освен това, една от най-възрастните жени в Ирландия има 30 внуци, 45 правнуци и 4 пра-правнуци.

Дълголетницата все още живее в собствения си дом и съседите й често идват да я посетят, тъй като пенсионерката е в състояние да развесели и да даде практически съвет на всеки. Децата и внуците също често посещават Тиърни, а в чест на рождения й ден в къщата й се събра цялото семейство. "Вече не готвя толкова често, колкото преди, но винаги помагам да измием чиниите", заяви ирландката.

През последната седмица всички роднини на 107-годишната бивша фермерка дойдоха да я поздравят, а внучката й Дидри дори долетя специално за това от американския щат Флорида. "Толкова се радвам, че прекарах празника с баба си. Беше ужасно да пропускам рождените й дни поради пандемията. След общуването с нея винаги изпитваш покой, умиротворение и гордост. Тя е жива легенда", заявява жената.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: