Спряха от движение два автомобила за нерегламентиран превоз чрез приложението „Максим“

Спряха от движение два автомобила за нерегламентиран превоз чрез приложението „Максим“ Снимка: Министерство на транспорта и съобщенията

Акцията е част от предприетите мерки за борба с нерегламентираните превози на пътници

При съвместна акция на ИА „Автомобилна администрация“, МВР и НАП са спрени от движение за една година два автомобила за извършване на нерегламентиран превоз на пътници чрез приложението „Максим“. Регистрационните табели на превозните средства са свалени, документите на автомобилите и на водачите са иззети. Наложената санкция за този вид нарушение е 2000 лв. За случаите са образувани досъдебни производства.

Акцията е част от предприетите мерки за борба с нерегламентираните превози на пътници.

В началото на този месец министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев изпрати сигнал до компаниите Google и Apple за приложението „Максим“. В писмото се изтъква, че услугата, предлагана от Максим се извършва в разрез с българското законодателство, регламентиращо автомобилните превози на пътници срещу заплащане. Министърът отправи изрично искане да се преустанови предлагането на мобилното приложение на територията на Република България чрез платформите Google Play и Apple App Store.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: