Алексей Навални вече не е в кома

Алексей Навални вече не е в кома Снимка: Instagram

Руският опозиционен лидер Алексей Навални бе изведен вчера от медикаментозна кома. Лекарите заявиха, че състоянието му се е подобрило, но не са изключени трайни последици.

Навални реагира, съобщиха в понеделник лекарите, лекуващи го в болница „Шарите" в Берлин. Но те не изключиха трайни щети от това, което нарекоха „тежко  отравяне“ с нервнопаралитичен агент.

 


Навални беше откаран на 22 август в Германия за лечение от предполагаемо отравяне с вещество, което специалистите от германската болница по-късно установявиха, че произхожда от семейството вещества „Новичок", разработено от Съветския съюз.Германското правителство поиска обяснение от Русия, което Кремъл не изглежда склонен да предложи, заявявайки, че все още не е доказано, че Навални е бил отровен.Навални е изведен от медикаментозната кома и е отбит от респиратор, се казва в изявление на болницата. „

Навални изпадна в кома и постъпи в болница в сибирския град Омск на 20 август, след внезапно прилошаване по време на полет. Дни по-късно бе откаран на лечение в Берлин. 
 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: