Мъск ще въведе „лека такса” за корпоративни потребители на Twitter

Мъск ще въведе „лека такса” за корпоративни потребители на Twitter Снимка: hollywoodlife.com

Новият собственик на социалната медия обаче увери, че за обикновените ползватели платформата винаги ще бъде безплатна.

Изглежда, че това ще бъде първата стъпка на Мъск, целяща „да направи Twitter по-добър от всякога“. За да засили атрактивността на платформата, чиято функция нарече „нишова”, Мъск планира също по-ниска абонаментна цена за ползвателите на Twitter Blue и нови функции, като напр. бутон „отмяна на туит”.

Очаква се сделката за придобиването на социалната медия да приключи до есента, като плюс изпълнението на финансовите условия, Мъск трябва да получи одобрението на акционерите и регулаторните органи. Мултимилиардерът ще изкупи всички акции на компанията, налични на фондовия пазар, превръщайки я от публична в частна. 

Междувременно Мъск е съобщил на потенциални инвеститори, че може да върне Twitter на фондовия пазар. Позовавайки се на запознати с въпроса, Wall Street Journal смята, че срокът, който си е определил за това, е три години

Сделката за покупката на социалната медия вече седмици наред вълнува американската общественост. CNN призовава някои от най-големите американски брандове да бойкотират Twitter, ако Мъск промени инструментите за модериране на съдържание, ограничаващи речта на омразата, в което медията вижда заплаха за свободата на словото

Може би в отговор на това, на годишната среща на американския елит Met Gala в понеделник, където се появи с майка си, Мъск заяви, че иска да направи Twitter прозрачен и достъпен за обществен контрол, да удостовери „реалните хора” зад всеки акаунт, за да намали до минимум възможни злоупотреби и измами, криещи се зад фалшиви профили. 

Илон Мъск е най-богатият човек в света с приблизителна стойност на притежанията си от около $ 250 милиарда. Най-голяма част от състоянието му съставлява делът в автомобилната компания Tesla и контролният пакет акции в космическата SpaceX, чиято стойност се оценява на $ 100 милиарда.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: