Великобритания отмени карантината за неваксинираните при влизане в страната

Великобритания отмени карантината за неваксинираните при влизане в страната Снимка: Dan Kitwood / Getty Images

От 11 февруари пътниците, които не са ваксинирани, ще трябва да си правят PCR тест преди и след пристигането в Обединеното кралство, вместо да се самоизолират.

От 11 февруари пътниците, които не са ваксинирани, ще трябва да си правят PCR тест преди и след пристигането в страната, вместо да се самоизолират. Ваксинираните граждани ще пресичат границите свободно, съобщава РБК.

След въведените промени границите на Обединеното Кралство станаха едни от най-свободните в Европа. "Опростяването на правилата за пътуване се случва преди пролетните празниците, което е добра новина за семействата, желаещи да пътуват в чужбина по време на ваканцията, както и допълнителен стимул за туристическата индустрия", отбелязва Министерството на транспорта на Великобритания.

По-рано властите на страната обявиха премахването на паспортите за ваксини, изискванията за задължително носене на маски на обществени места и транспорта и преминаването на част от служителите на дистанционна работа. 

Британските медии отбелязват, че премиерът на страната Борис Джонсън ще отмени коронавирусните ограничения на фона на скандала с партита в резиденцията му на Даунинг стрийт по време на локдауна през пролетта на 2020 година. Предполага се, че по този начин политикът възнамерява да си възвърне подкрепата на обществото.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: