Космическият кораб от „Пришълецът” и каската на Том Круз от „Топ Гън” отиват на търг

Космическият кораб от „Пришълецът” и каската на Том Круз от „Топ Гън” отиват на търг Снимка: Pixabay

Дългият над 3 метра макет на междузвездния кораб от филма „Пришълецът” може да донесе приход от половин милион долара на специален търг в Лос Анджелис следващия месец.

Стотици предмети от легендарни холивудски филми, сред които светлинният меч на Оби-Уан Кеноби от „Междузвездни войни”, боксовите ръкавици, носени от Силвестър Сталоун в „Роки”, бронзов медальон от филма „Индиана Джоунс“ с Харисън Форд или аксесоари от „Джоузи Уелс извън закона“ с Клинт Истууд, ще бъдат пуснати на търг в Лос Анджелис. Два от редките колекционерски предмети, които ще бъдат предложени на търга, са каската на Том Круз, с която той участва в култовия „Топ Гън”, и костюмът на Дарт Вейдър от сагата „Междузвездни войни“. 

Автентичният пилотски шлем, с който Том Круз се появява във филма, е оценен на 70 000 долара. Костюмът на Дарт Вейдър пък е един от общо петте, използвани за ролята на Анакин Скайуокър във филмовата поредица на режисьора Джордж Лукас.

Най-чаканият обект на разпродажбата без съмнение обаче ще бъде макетът на галактическия кораб „Ностромо”, на който се развива действието във филма на Ридли Скот „Пришълецът”. Корабът е оценен между 300 000 и 500 000 долара. Той е направен предимно от дърво и метал, боядисан е в тъмносиво и е покрит със специална патина, която „да имитира няколко десетилетия пътуване из космоса”, както отбелязват организаторите на търга.

Любопитното е, че макетът, принадлежал на член от екипа на филма, е възстановен, след като е бил открит забравен в дъното на градина, покрит с брезент, преди около петнадесет години.

„Колекционерите търсят предмети от филмите, с които са израснали и пред които благоговеят“, казват още организаторите. Разпродажбата е обявена за 26 и 27 август и ще се излъчва онлайн.

 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: