Проблемите на Tesla Model 3 с пробег 20 000 км

Проблемите на Tesla Model 3 с пробег 20 000 км

® pixabay.com

Отговор на последния въпрос се опитва да даде сосбственик на модела

Много хора, които искат да си купят този автомобил или просто следят с интерес всичко за него, си задават въпроса: какво е да притежаваш Tesla Model 3?  Последван от друг: наистина ли много неща в този автомобил не са наред и проблемите следват един след друг, както мнозина твърдят?

Отговор на последния въпрос се опитва да даде сосбственик на модела, който е изминал с него 19 200 км за шест месеца, т.е. колата е почти нова. Въпреки това, проблеми са възникнали. От друга страна, автомобилите на Tesla не са продукти, които се чупят внезапно. По правило те не се чувстват много добре, веднага излезли от завода. Ето защо своевременно отстраняване на "недъзите" (които по някаква причина не се отстраняват при сглобяването на автомобила) осигурява по-безпроблемна експлоатация.

В случая, конкретният автомобил е бил застигнат от доста разпространен проблем със софтуера, който изкарал от строя контрола върху ускорението, системата за екстремно спиране и круиз контрола. Проблемът обаче бил елиминиран заедно с актуализацията на фърмуера (за неопределен период от време).

Поради факта, че работата на много системи в Tesla Model 3 зависят от GPS-а, неизправностите на тази функция предизвикали проблеми, например с режима на автопилот. Отново най-близката актуализация на софтуера решила проблема. В това отношение дори е добре, че електрическите автомобили на Tesla са толкова зависими от електронните системи. Основното е неизправностите да се случат точно преди пускането на планираните актуализации на софтуера.

За корекцията на панелите на каросерията обаче (а това е наистина често срещан проблем) е  трябвало да се отиде в сервиз, където този въпрос бързо бил поправен. Иначе собственикът твърди, че Model 3 е надежден, удобен и ефективен от гледна точка на разходите за зареждане.


Прочетете още за:
tesla автомобили електрическо задвижване

  1 
  2