Правителството подготвя нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите

Правителството подготвя нови мерки в подкрепа на бизнеса и работещите

® Pixabay

Още 68 млн. лв. ще бъдат пренасочени към предприятията с над 500 000 лв. оборот, а близо 80 млн. лв. ще отидат за малките и средните фирми, за да им позволят да адаптират производството си за работа в условията на пандемия.

За допълнителните средства, които се отпускат от държавата, съобщи премиерът Бойко Борисов при посещението си в с. Люляково, където се запозна с дейността на предприятие за автомобилни кабелни системи, ползващо подкрепата на държавата по линия на мярката 60/40 за запазване на заетостта. От следващата седмица всички фирми ще могат да разчитат и на допълнителни между 50 000 лв. и 150 000 лв., с които да бъдат изградени детски кътове за улеснение за работещите родители. За тази мярка общо са предвидени от бюджета 15 млн. лв.

Пред министър-председателя ръководството на предприятието „Нурсан Отомотив" ЕООД в с. Люляково, област Бургас, изрази удовлетворението си от подкрепата по мярката 60/40, от която фирмата се ползва още от стартирането й. „За нашите дружества тя има изключителен социален и икономически ефект, подчертават от мениджърския екип на компанията. От фирмата подчертаха, че от техните 1125 служители няма такива, които да са съкратени или да не са получили възнагражденията си, като помощта на държавата възлиза на около 800 000 лв. за всичките им дружества.  

 

Премиерът Борисов от своя страна посочи, че в условията на пандемия е важно да не се допуска затваряне на производства, за да може икономиката да продължи да функционира.

 Прочетете още за:
антикризисни мерки бюджет подкрепа

  0 
  0