Европейските пазари губят инерция

Европейските пазари губят инерция

® pixabay.com

Очаква се европейските акции да отворят в предимно равна територия в сряда, като загубят част от положителния импулс, наблюдаван по-рано тази седмица.


Лондонският FTSE се очаква да отвори 5 пункта по-високо при 6042, германският DAX - с 9 пункта при 13 086, френският CAC да е с 40 пункта по-висок при 5,016, а италианският FTSE MIB - с 43 пункта на 20 039, според IG.


Европейските акции изглеждат готови да следват азиатските си партньори в по-безотказна търговия в сряда. За сметка на това акциите в Азиатско-Тихоокеанския басейн бяха по-ниски в следобедната търговия, въпреки основните индекси на Уолстрийт, които отново вдигнаха нови рекорди във вторник.


Американските пазари бяха подкрепени от възобновените търговски преговори между Китай и САЩ във вторник. В изявление Службата на американския търговски представител заяви, че и двете страни постигнаха „напредък и се ангажират да предприемат стъпките, необходими за гарантиране на успеха" на първата фаза на търговската сделка.


Въпреки това ходовете в Щатите дойдоха на фона на смесени икономически данни. Американските данни във вторник отчетоха 36% скок в продажбите на новопостроени домове през юли. Индексът на потребителското доверие на неправителствената организация The Conference Board обаче падна за втори пореден месец до 84,8 през август за сметка на 91,7 през юли.


Инвеститорите очакват годишния симпозиум по паричната политика на Федералния резерв, който ще се проведе във виртуален формат тази година. Уолстрийт ще търси улики за по-нататъшни стимули и къде икономиката ще се насочи извън симпозиума. Инвеститорите ще търсят специално коментарите на председателя на Фед Джером Пауъл относно инфлацията и нейното въздействие върху долара.Прочетете още за:
акции икономика инвестиции

  0 
  2