Роди се първото бебе в кола на автопилот

Роди се първото бебе в кола на автопилот Снимка: notebookcheck.net

Момиченцето е обявено за „бебето на Тесла”, тъй като това е електромобилът, в който малката е дошла на бял свят.

Семейство от Филаделфия - 33-годишната Ийран Шери заедно със съпруга си и тригодишният им син - пътували към болницата по време на трафик в пиковите часове, когато се оказало, че раждането започва. 

„Тя стисна ръката ми така, че помислих, че ще я счупи”, разказва съпругът за момента, в който Ийран приклекнала пред седалката. И за да помогне на съпругата си и да изроди бебето,  фенът на Tesla се доверил на автопилота, разказва indy100.com.

„Казах на Ийран: Добре, фокусирай се върху дишането си, което беше съвет и към мен самия. Адреналинът ми скочи. Казах на сина ни: „Рафа, всичко е наред. Сестричката ти пристига”, споделя съпругът пред Philadelphia Inquirer.

След 20 минути пътуване, което семейството определено ще запомни като най-напрегнатото в живота им, увеличената с дъщеря фамилия все пак стигнала до болницата, за да представи новото си попълнение. 

Ийран си припомня преживяването пред People: „Докато се чудех да напъвам ли или да дишам... в един момент си казах „Е, да го направим!” 

И са се справили много добре, по мнението на медиците, дори пъпната връв на бебето е била срязана успешно на предната седалка на Tesla.

„Щом педиатърът каза: „Тя е здрава. Поздравления“, чак тогава си отдъхнах”, казва Ийран и споделя, че след като разбрали, че момиченцето е добре, решили да дадат на дъщеря си и трето име – към Мейв Лили прибавили и Тес, за да си спомнят винаги за първото ѝ пътуване. 

Малката вече има столче в семейната Tesla и пътува със семейството си, което реши да оповести подробностите за радостното събитие едва сега, след като дъщеря им навърши три месеца – преди това само медицинският екип е бил посветен в тайната на необичайната родилна зала.

Това не е първият път, когато бебе се ражда в автомобил Tesla. През януари, детето на двойка от Ню Джърси също се роди в електромобила, съобщава People, въпреки че тогава колата не е била на автопилот, а е била паркирана.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: