Род Стюарт се призна за виновен и се извини за побой

Род Стюарт се призна за виновен и се извини за побой Снимка: people.com

Рок динозавърът и синът му Шон признаха вината си за участие в спречкване с охранител в хотел във Флорида през 2019 г.

Според доклад на полицията, двамата Стюарт са били обвинени в нападение, след отказан достъп до частно събитие в навечерието на Нова година. Твърди се, че 41-годишният Шон е бутнал охранителят, а 76-годишният сър Род Стюарт го е ударил в гърдите "с юмрук", се казва в обвинението, цитирано от ВВС.

Въпреки свидетелските показания и полицейския доклад, разследващите са въздъхнали с облекчение, след като двамата обвинени са се признали за виновни за участие в "обикновена свада". Това означава, че срещу баща и син Стюарт няма да се водят повече дела по случая, няма да отидат в затвора, да плащат глоба или да изтърпят пробация, както първоначално се предвиждаше, каза адвокатът на Род Стюарт. Съдията дори е отказал да се произнесе, което означава, че двамата не са официално осъдени.

„Никой не е пострадал при инцидента и журито не намери сър Род Стюарт за виновен по обвинението”, казва адвокатът му и подчертава, че за да избегне неудобството и ненужното натоварване на съда и обществеността, които „едно съдопроизводство срещу известна личност” би причинило, Род Стюарт е признал вината си и е поднесъл извиненията си на охранителя Джеси Диксън за кратката схватка „по мъжки” в луксозния хотел Breakers Palm Beach.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: