Алек Болдуин казва истината – не е натискал спусъка

Алек Болдуин казва истината – не е натискал спусъка Снимка: ustimetoday.com

Това е мнението на специалистка по езика на тялото, поканена да анализира поведението на актьора по време на ексклузивно интервю за ABC News.

В него за пореден път беше направен опит да се разнищят причините за трагичния инцидент, при който Алек Болдуин по невнимание простреля смъртоносно Халина Хътчинс, оператор на филма „Ръжда”, в който 63-годишният Болдуин играе централната роля и същевременно е продуцент на лентата.

Случаят заслужено предизвика огромен отклик и в обществото, и във филмовите среди. А само преди три дни 63-годишният Болдуин заяви пред US tonight и Good Morning America, че всъщност не е натиснал спусъка на злощастния пистолет. Попитан от водещия дали сценарият включва стрелба с пистолет, Болдуин отговаря: „Но аз не натиснах спусъка… Не, не, не, не, не, никога не бих насочил пистолет към някого и не бих натиснал спусъка срещу човек, никога!”

След това изненадващо изявление, интервюто за ABC News се очакваше с оправдано огромен интерес. Именно анализирайки го, експертката по езика на тялото Пати Ууд отсъди, че Болдуин е бил честен, пише indy100.com. Пред The ​​Sun Ууд обясни: „Когато казва, че не е натиснал спусъка, той употребява експлозивен израз, забива всяка дума, за да я подчертае с най-голяма сила и без никакво колебание”. Според Ууд, изразявайки така непринудено силните си чувства, поведението на Болдуин говори, че неговите думи най-вероятно отговарят на истината.

Ууд смята също, че Болдуин е бил честен през цялото интервю, включително и когато казва: Някой трябва да поеме отговорност за случилото се. Не знам кой, но знам, че не съм аз”. Според нея, езикът на тялото му показва устрем напред, т.е., желание за яснота, а не оттегляне назад в отбранителна позиция. Контактът с очи, без нито веднаж да отклони погледа си от очите на водещия дори при най-тежките въпроси, също говори за правдивостта на думите на Болдуин, смята експертката. 

Споменавайки загиналата операторка Халина Хътчинс, Болдуин плаче и Пати Ууд настоява, че сълзите му са искрени. Други доказателства за искреността му тя открива и в жестовете на ръцете, движението на краката и цялата му поза по време на интервюто.

Инцидентът все още се разследва и централният въпрос е как истински патрон е попаднал в реквизитно оръжие. Както беше установено, Болдуин е поел пистолета от ръцете на помощник-режисьор, който пък го е получил от оръжейничката на филмовата продукция Хана Гутиерес Рийд, но и тя не може да си обясни наличието на истински муниции не само в оръжието, а въобще на снимачната площадка. Нейният адвокат миналия месец изрази предположението, че може би някой се е опитал „да саботира“ филма.

Преди дни Алек Болдуин призна, че с кариерата му вероятно е свършено. Освен с многобройните си роли, той беше и един от най-известните критици на президента Доналд Тръмп, чиито поддръжници, включително и Доналд Тръмп-младши, не пестят ехидни коментари по така стеклите се трагични обстоятелства.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: