"В сценария нямаше стрелба", твърди нов иск срещу Алек Болдуин

"В сценария нямаше стрелба", твърди нов иск срещу Алек Болдуин Снимка: people.com

Според Мейми Мичъл, помощник-режисьор по сценария, актьорът е играл "руска рулетка" срещу колегите си

Тя обвинява Болдуин в безотговорност, след като на 21 октомври той застреля по невнимание операторката Халина Хътчинс. Мичъл, която е извикала полицията след смъртоносния инцидент, твърди, че по сценарий Болдуин изобщо не е трябвало да стреля във фаталната сцена, съобщава ВВС. 

По план, за въпросния епизод е трябвало да се заснемат само три крупни плана – очите на актьора, петното кръв на гърдите му и момента, в който посяга към кобура на пистолета, за да го извади.

„В сценария не се споменава, че той или някои друг трябва да стрелят с пистолет”, казват адвокатите на Мичъл. Според нейния иск, причина за трагедията е безотговорното отношение на екипа по безопасността на продукцията. На пресконференция Мичъл каза пред журналисти, че по време на стрелбата е била на 1.20 м от Болдуин и преживява случилото се отново и отново. 

Това е втори съдебен иск срещу Болдуин след смъртта на Халина Хътчинс, след иска на Сергей Светной, ръководител на екипа осветители във филма и приятел на убитата, който твърди, че самият той едва е избегнал куршума.

За момента Болдуин, който е и продуцент на лентата,  не е коментирал новия иск. Още преди него той публикува в Instagram изявления на членове на снимачния екип, които твърдят обратното – че на терена са спазвани мерките за безопасност и не се е действало хаотично. 

Според данни, оповестени от съда, помощник-режисьорът Дейвид Холс, подавайки пистолета на Болдуин, извикал „Чист е!”, което означава, че употребата му на терена е безопасна. Самият Холс признава, че не е проверил лично оръжието, а го е получил от оръжейничката на продукцията, Хана Гутиерес-Рид, която от своя страна заяви, че няма обяснение как пистолетът се е оказал зареден с истински боеприпаси. Тя посочва също, че оръжието е било пазено в сейф, до който са имали достъп само няколко души от проудкцията. 

Така или иначе, новият иск обвинява Алек Болдуин, че си е играл на „руска рулетка”, след като е стрелял, без сам да провери пистолета, или да поиска проверка в негово присъствие.

Полицията продължава разследването. След инцидента група холивудски кинематографисти започнаха петиция, призоваваща да се забрани употребата на истински оръжия във филмопроизводтвото. 

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: