
Ябълков оцет срещу диабет
- Здравеопазване
- Текст:

Лесен начин за намаляване на кръвната захар
Ябълковият оцет в рациона способства за намаляване нивото на глюкозата в кръвта, пише DailyExpress.
Авторът на статията цитира данни от проучване, публикувано в списанието на Асоциацията за клинично хранене и метаболизъм. В храната на доброволците, страдащи от диабет тип 2, ежедневно са добяни по 20 милилитра (приблизително една супена лъжица) от този продукт.
В материала се уточнява, че в началото и края на експеримента, продължил осем седмици, е измервано нивото на захарта у пациентите на празен стомах. Експертите откриват, че, употребата на ябълков оцет помага за подобряване на гликемичните показатели и съответно състоянието на организма при ендокриннни заболявания.
Още по темата във
facebookСподели тази статия в:

Безработицата в еврозоната през май неочаквано нарасна

Някои детайли от „сватбата на века”

ЕС скложи край на безмитния селскостопански внос от Украйна

Японски учени разработиха кръв, съвместима с всички кръвни групи

Дуелът Мъск - Тръмп с нова схватка

В Китай се проведе първият в страната турнир по футбол между хуманоидни роботи

Първият в историята спътник за производство на чипове в космоса беше изведен в орбита

Австралия възнамерява да постигне от САЩ пълна отмяна на търговските мита

Над една четвърт от британския бизес е бил атакуван от хакери
КЕШ клуб
300
3 000
30 000