Бил Гейтс: Пандемията ще приключи до средата на 2022 г. при липса на нови щамове

Бил Гейтс: Пандемията ще приключи до средата на 2022 г. при липса на нови щамове Снимка: https://pixabay.com/

Пандемията от COVID-19 ще приключи до средата на следващата година, при условие че не се появят нови, по-опасни варианти на коронавируса

Tова прогнозира основателят на Microsoft Corporation Бил Гейтс на "Новия икономически форум" в Сингапур, организиран от бизнесмена Майкъл Блумбърг.

Според Гейтс до средата на 2022 г., на фона на ваксинациите, развитието на естествения имунитет и появата на нови лекарства, процентът на заболеваемост и смъртност „трябва да спадне рязко“ и да достигне „сезонни данни за грип“ при липса на нови щамове.
 

Освен това Гейтс разчита "на решение на проблема с доставката на ваксини срещу коронавирус през следващата година“.

Основателят на Microsoft призова световната общност да работи активно за „изкореняване на грипа, за да се намали заплахата от нови пандемии“.

По-рано Бил Гейтс каза, че нови пандемии могат да застрашат света в бъдеще, не само поради естествени причини, но и поради биотерористи.

Милиардерът смята, че за да се бори с болестите, човечеството трябва да инвестира в технологично развитие: да направи разработването и производството на ваксини много по-евтини и да увеличи броя на фабриките, които ги произвеждат. Той също така предупреди, че светът може да се сблъска и  с друга заплаха , освен пандемията от COVID-19.

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: