Насекомите ще решат проблема с глада на Земята в бъдеще

Насекомите ще   решат проблема с глада на Земята в бъдеще Снимка: riafan.ru

Общо 1,9 хиляди вида насекоми се считат за годни за консумация на планетата

Според Организацията за прехрана и земеделие на ООН (FAO), за разрешаване на проблема с изхранването на населението на Земята ще помогне отглеждането на правилните насекоми.

Около два милиарда души по света употребяват насекоми в храната си. Такъв продукт в рациона на жителите на синята планета ще помогне да се реши въпросът с осигуряването на храна за населението. В същото време в менюто ще има достатъчно протеини, мазнини и полезни минерали. Според данни на ООН населението на Земята до 2050 г. ще достигне 9,8 милиарда души.

"Един от многото начини за справяне с безопасността на храните и фуражите е чрез отглеждането на насекоми", се казва в съобщението на FAO.

Общо 1,9 хиляди насекоми се считат за годни за консумация на планетата. Най-често срещаните са бръмбари, гъсеници, пчели, оси, скакалци, мравки и щурци. Ястия с тях се появяват в много ресторанти по света. Насекомите са богати на витамин В12, желязо, цинк, както и омега-3 и омега-6 мастни киселини.

Израелската компания Hargol FoodTech вече стартира производството на бонбони от скакалци. Към насекомите се добавят различни ароматизатори, включително аромат на гъби, ядки, шоколад, кафе и портокал.

Riafan

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: