Ще можем да се преброим електронно на лаптопи и таблети, осигурени от НСИ

Ще можем да се преброим електронно на лаптопи и таблети, осигурени от НСИ Снимка: pikist.com

НСИ открива помощен център за съдействие за граждани и преброители

Националният статистически институт  (НСИ) открива помощен център за съдействие по въпроси на преброяването за граждани и преброители. Центърът отваря врати днес, 16 септември, и ще работи всеки ден от 9.00 до 18.00 часа, включително събота и неделя. Той се намира в сградата на НСИ на ул. „Панайот Волов“ № 2 в София.

На място гражданите ще могат да се преброят електронно на лаптопи и таблети, осигурени от института, като в процеса на попълване на онлайн картата ще могат да задават въпроси и да получават съдействие от експерти на НСИ. За посетителите ще бъдат осигурени маски и дезинфектанти, както и необходимото разстояние между работните места, на които ще се преброяват. 

„Идеята за помощния център на място се роди след анализ на въпросите, които гражданите задават по телефона и на обявените имейли“, обясни председателят на НСИ Сергей Цветарски. Той допълни, че справките, които попълват всички експерти от колцентъра за поставени въпроси, както и дължината на някои разговори, са показателни, че в отделни случаи е необходим личен контакт.

Помощният център в НСИ, който ще оказва съдействие на място, ще допълни работата на контактния център, който и в момента отговаря на запитвания по телефона и на имейлите.

Освен на гражданите експертите ще дават разяснения и на хората, които ще работят като преброители и контрольори.

Последвайте ни в ТЕЛЕГРАМ

Още по темата във

facebook

Сподели тази статия в: